Saturday, May 14, 2011

Blogger Support Blogger :: Tugasan Pertama!


click sini
assalamualaikum.

hai blogger, dah lama rasanye tak men'senaman'kan jari-jemari saye yang halus mulus lagi gebus nih. hahaha halus ke?? kasau macam berus dawai adelah :p so, hari nih nak excrcise sikit jari-jari nih, dengan menekan keypad lock kat laptup nih untuk menghasilkan entry yang baru lagi panas dan terhangat di pasaran.

hoh! kenape hangat dipasaran? bukan dipasar malam? pasar tani? mahupun pasar besar? sebab korang jumpe entry nih kat pasaran blog je, xdapat kat luar punye.

merujuk kepada banner diatas ( wah, dah macam nak tulis surat rasmi dah..), nak ajak kamu2 semua join segmen yang dianjurkan oleh sifu saya, blogger support blogger. tujuan segmen nih diadakan adelah untuk saling support blogger, especially blogger2 yang freshie macam saya nih, sifu and rakan seguru saya. wah! promote gitu kan. :p

cara nak join segmen nih:
  1. buat satu entry yang bertajuk " Blogger Support Blogger :: Tugasan Pertama"
  2. letakkan header yang terpampang indah kat atas tuh pada entry korang dan link kan ke entry nabihancakap
  3. pastuh sudi2 kan lah follow saye, sifu saya ( nabihancakap) dan rakan seguru saya (aeeinn_nun)
  4. last sekali, tinggalkan link kamu semua dikomen, so that kami dapat follow kamu semua semula :)
so, jangan tunggu lama2 untuk join k, tak rugi pon kalau join and tolong menolong antara satu sama lain. bak kata pakcik omputih tuh yang saya tak berapa nak sure nama penoh plus name bapak die, "sharing is caring". :)



5 comments:

  1. oke..sy akn lawat kmu plak ;)

    ReplyDelete
  2. jom ramai2 kita join...

    http://harrazdani.blogspot.com/2011/05/segmen-blogger-support-blogger.html

    ReplyDelete
  3. hehe...kalo like, so, jom join ;)

    ReplyDelete