Tuesday, December 6, 2016

Entry setelah lama menyepi - Puan Izy is BACK!

Assalam and happy tuesday everyone. <3

Masyaallah, lama sangat tinggalkan belog buruk ni. Dah lah buruk makin bersawang pulak tu. シ

Last update tahun 2012, which is sooooo long. Sekarang dah end of 2016. Lot of things change, status , career dan semua lah. Iols dah matang okay hahahahaha (mohon percaya) :p

Ada masa sikit tergerak hati nak stalk belog sendiri, motif sebenar belum dapat dikenalpasti. hahahaha Mula membaca post-post lama, sambil dalam hati pelik kenapalah aku tulis macamtu, kenapalah aku post gambar tu. Maigoddd! So kelakar. Rasa nak delete semua post (pengsannn).

Times flies, aku pun dah bersuami, and dah semakin muda eh.... tua ke muda? hahahahah whatever!
So, lepas nih aku rasa nak mula aktif blogging balik. Nak share apa yg boleh aku share. Tambah kawan-kawan baru lagi. hehehe

Aku suka je bercakap, cuma tulah kadang-kadang topik aku tu tak alligned dengan pak suami, so tetiba je boleh jadi tom and jerry. hahahaha so baik aku merapu kat sini, paling- paling pun korang tak dapat lah nak berdebat dengan aku beria-ria macam suami aku tuh. hahaha stress hakak :p

Sekarang dah mula feeling mak-mak, perangai pun ada lah sikit-sikit camtuh walaupun kadang-kadang sengal seumur hidup tuh masih ada. Susah betul nak buang. So, ada banyak lah benda nak share, macam resepi kem tips-tips rumahtangga dan sebagainya. Gituuuu.

Okay, till here. Nanti hakak tulis lagi. See youuu when i see you. Muaxxx




Wednesday, April 4, 2012

Sesaat Kau datang (Ramlah Ram ft Sleeq)


I just love this song.
The lyric, music & singer for sure. 
So, enjoy :)



Sesaat kau datang
Sesaat kau hilang (Ramlah Ram)
Kemunculan dirimu
Penuh misteri

Kau mendekat
Kau menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku

(Alif)
It’s not that i dont love you
I just don’t want to hurt you
I can’t let go of all the good times we share together

(Syarif)
I hate to be cold but i got to let you go

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

(Alif and Syarif)
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Ain’t nothings easy I hope you understand me girl
Nothings easy girl
Ain’t nothing in this world
Could ever compare to what we had
What’s gone

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapiku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku harap ada karma yang datang
Kepadamu
Kepadamu

Sunday, February 5, 2012

tak seindah malam kelmarin~

sahabat,
ku harap kau tahu betapa dalam syg aku pada persahabatan kita,
betapa aku rindu pada ukhwah kita yg kukuh dulu,
betapa aku mahu ikatan itu masih seperti itu,
malar dan segar.

sahabat,
aku bukan malaikat,
aku hanyalah hambaNya yang lemah dan hina,
hamba yang kadang hilang pertimbangan.

sahabat,
maafkan khilaf aku samada yang aku sedar atau tidak,
aku tak terdaya menolak semuanya dari berlaku,
aku tak berdaya berhenti dari melukakan hati kau.

sahabat,
aku lepaskan kau bersama mereka yg lebih menyayangi kau,
bebaskan kau kepada mereka yg lebih menghargai kau,
kita sama2 sedar yang malam ini tak seindah malam kelmarin.

sahabat,
hanya Allah yang tahu betapa aku pernah sayangkan kau dan persahabatan kita,
walaupun kau tak pernah tahu,
aku sayangkan kau.

sahabat,
terima kasih untuk segala memori indah dan duka,
terima kasih untuk segala-galanya,
semoga Allah berikan yang terindah untuk kau.



masyaallah~~


Thursday, November 3, 2011

Tuesday, August 16, 2011

cinta tanpa madah.


terkadang manusia itu dilahirkan tanpa keindahan madah,
namun kadang dia punya keindahan hati yang mana tidak tertanding sehebat kata-kata,

terkadang lidah menjadi selemah anggota,
tak mampu menyusun walau sepatah kata keramat yg dinantikan,

cukuplah sekadar mencintai dengan sepenuh hati yang ikhlas,
sekadar dua hati kita saling memahami,
tak perlu ada kata yang mendefinisikan CINTA itu.

:: love ::

Thursday, July 28, 2011

Its okay Harimau Malaya, you have did a good job.

baru lepas tengok bola, malaysia lawan singapore. walaupon malaysia kalah dengan agregat 6-4, tapi malaysia dah buat yang terbaik dan sehabis baik. lebih baik daripada sebelum nih tak bermaksud harus menjadi tersangat baik kan? perubahan tuh mengambil masa dan sokongan daripada kita semua tuh penting sangat. 

kalau kita kecewa malaysia kalah, diorang yang main tuh apatah lagi. dalam hati diorang, hanya Allah yang tahu betapa diorang nak menang, kecewa, sedih dan tak nak kecewakan seluruh penyokong pasukan Harimau Malaya. tapi biasalah, kalah menang adat bertanding. dan Harimau Malaya tak mengecewakan kita. at least, kalah dengan bermaruah.



its okay Harimau Malaya, you did a good job. try more harder next time. there is always have a chance for people who have spirit and determination to success. we always support you :)

Tuesday, July 26, 2011

be carefull!!

bangun pagi, hidung tersumbat. damn it! time ni lah kau nak buat hal dengan haku. dah la hari nih macam2 keja nak buat. tengah sibuk dok layan hidung yang tersumbat, tiba-tiba phone berbunyi. ada budak entah daripada unibesiti mana call saya kata nak jumpa saya sebab nak buat research. research sampai buat personal date?? research pasal hape lah agaknya tuh ek.

so, saya kata okay, pukul 5 ptg kat UNISEL. tapi mamat nih demand lah pulok, kata kat UNISEL bising. dah tu, kau nak buat kat mana?? kat rumah kau?? then, saya cakap, kalau tempat lain memang jangan haraplah saya nak pergi, kalau awk nak jumpa saya and nak pinjam sikit masa saya, come to my place. then he said okayy.

see? bukan saya nak kata budak tuh pembohong or hape, cuma something not right is happening right now. so, why don't we just be careful right. here and there ada budak buat research. even me too doing a research for my final semester but do we have to meet people personally??? i don't think so, tambahan pulak sekarang nih macam2 hal, bukan semua manusia boleh nak percaya. even diri sendiri pon kadang2 tak boleh percaya jugak. kan.

so, just be careful. people nowadays practice a lot of trick that could harm us. jadi hati-hatilah yee. jangan terlalu mudah mengangguk pada apa orang cakap. 

till here then, nak siap untuk ke kampus. daaa.