Sunday, December 30, 2012

TABITA Skin Care

Hot Selling Product in the house :)



Hot Selling Product!!!

<3 TABITA Skin Care <3

TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yg sesuai bg semua jenis kulit. Ia dapat mengatasi pelbagai masalah kulit seperti:

** Masalah Jerawat
** Mengatasi kulit kusam
** Meratakan warna kulit yg x sekata
** Menyamar & menghilang noda pada wajah
** Menyamarkan & mengurangkan kedutan pd wajah
** Meremajakan & menganjalkan kulit

TABITA tidak membuatkan pengguna terlalu bergantung pd pemakaiannya. Terbukti banyak pengguna yg menghentikan pemakaian setelah nampak hasil mendapati wajah mereka masih mulus & gebus okeh :) 

TABITA juga mempunyai rangkaian produk utk pemutihan tubuh badan. Produk ini boleh didapati dengan harga yg berpatutan.

Produk Penjagaan Muka
Regular Set: RM330
Exclusive Set: RM380

Set Lengkap Muka & Tubuh:RM580 

(Harga tidak termasuk postage)

Berminat??

Sila PM/ Inbox :)
Exclusive Set
(RM380-Not include postage fee)
♥ TABITA Skin Care ♥

TABITA Skin Care adalah produk kecantikan yg sesuai bg semua jenis kulit. Ia dapat mengatasi pelbagai masalah kulit seperti:

** Masalah Jerawat
** Mengatasi kulit kusam
** Meratakan warna kulit yg x sekata
** Menyamar & menghilang noda pada wajah
** Menyamarkan & mengurangkan kedutan pd wajah
** Meremajakan & menganjalkan kulit

TABITA tidak membuatkan pengguna terlalu bergantung pd pemakaiannya. Terbukti banyak pengguna yg menghentikan pemakaian setelah nampak hasil mendapati wajah mereka masih mulus & gebus okeh :)

TABITA juga mempunyai rangkaian produk utk pemutihan tubuh badan. Produk ini boleh didapati dengan harga yg berpatutan.

Produk Penjagaan Muka
Regular Set: RM330
Exclusive Set: RM380

Set Lengkap Muka & Tubuh:RM580

(Harga tidak termasuk postage)

Berminat??

Sila email direct ke izieyana@gmail.com / order menerusi FB sy :)

Provide with your details:

Name-Address-Contact No-Set-Quantity

BEUTSKIN ESSENCE : RAHSIA CERAH GEBU SELURUH BADAN

Ingin mendapatkan kulit yg halus & gebus???
Beutskin Essence adalah penyelesaiannya :)

Harga Normal : RM230 (Auto jd ahli)
Harga Ahli : RM200 sahaja

Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada himpunan pati tumbuhan yang unik, digabungkan menerusi teknik pengekstrakan superkritikal CO2, satu kaedah moden yang berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan lebih cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel, merawat dan memperbaiki sel agar badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih bersih, halus dan cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti radikal bebas dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.


5 FUNGSI UTAMA BEUTSKIN ESSENCE:

1. Kecerahan Kulit - kulit bersih, cerah kemerah-merahan
2. Memperbaiki Genetik - menghalang sakit keturunan
3. Metabolik - Metabolisma stabil
4. Antioksidan - awet muda
5. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman dan mencantikkan payudara




KESAN PENGAMBILAN BEUTSKIN ESSENCE:

3 hari :
- Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.

10 hari :
- Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.

30 hari :
- Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.

60 hari :
- Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.

90 hari:
- Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda.

Penggunaan jangka masa panjang :
- Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna




Antara artis yg mengamalkan BE :)


CARA PENGAMBILAN:

-Makan 1 biji pagi dan 1 biji malam. Jika mampu, dewasa boleh ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam.

-Boleh diamalkan seawal umur 13 tahun

-Wanita mengandung dilarang ambil (kerana ia mengecutkan rahim)

-Wanita menyusui bayi boleh ambil selepas habis tempoh pantang (digalakkan ambil untuk membantu menambahkan susu, lebih nutrisi pada bayi selain mengetatkan/memulihkan kembali organ peranakan wanita. Memadai 1-2 biji sahaja sehari.

- Lelaki yang berisiko kanser postat boleh mengamalkan Beutskin Essence

-Jarakkan sekurang2 nya 1 jam jika di ambil bersama bersama supplement/ubat-ubatan lain.

-Di makan sewaktu perut kosong, seeloknya sebaik bangun dari tidur, 1 jam sebelum sarapan atau sebelum tidur.


KANDUNGAN KAPSUL:




Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Minyak biji anggur, Lycopene, Minyak kacang Pain, Beeswax (lilin lebah) dan Minyak Biji Seabuckthorn

Minyak Biji Seabuckthorn:Menyingkir radikal bebas yang berlebihan daripada badan, menguat, menyelaras dan mengaktifkan sel imun badan, meningkatkan daya pertahanan terhadap penyakit dan melaraskan fungsi endokrin.

Minyak Kacang Pain:
Membantu mengurangi tahap kolestrol dan trigliserida, menghalang vasokonstriksi, meransang metabolisme interferon dan nodus limfa, mengurangkan tekanan darah, mengaktifkan sel-sel NK dan meransang pemecahan lemak.

Lilin Lebah:
Merawat parut pada kulit, memperbaiki kulit yang kasar dan kendur, menguatkan kekenyalan serat pada kulit, menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit.

Minyak Biji Anggur:
Mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular, menurunkan serum kolesterol dan tekanan darah, menentang radikal bebas dan anti-penuaan.

Lycopene:
Mempunyai fungsi anti-pengoksidaan yang kuat untuk menyingkirkan radikal bebas, melambatkan penuaan dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Radix Pueraria Lobata:Meningkatkan aliran darah ke arteri koronari, menurunkan kekangan pembuluh darah., mengencangkan payudara, merapatkan bahagian intim dan memperbaiki sistem peranakan wanita.

Trial Pack pon ada bg yg ingin mencuba:

10 Biji = RM45
20 Biji = RM90
30 Biji = RM130 

**Untuk mengorder sile email terus ke izieyana@gmail.com :)

Tinggalkan details anda seperti:

Nama-Alamat-No Phone-Quantity

Till then...


Have a nice day guys :)

Wednesday, April 4, 2012

Sesaat Kau datang (Ramlah Ram ft Sleeq)


I just love this song.
The lyric, music & singer for sure. 
So, enjoy :)



Sesaat kau datang
Sesaat kau hilang (Ramlah Ram)
Kemunculan dirimu
Penuh misteri

Kau mendekat
Kau menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku

(Alif)
It’s not that i dont love you
I just don’t want to hurt you
I can’t let go of all the good times we share together

(Syarif)
I hate to be cold but i got to let you go

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

(Alif and Syarif)
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Ain’t nothings easy I hope you understand me girl
Nothings easy girl
Ain’t nothing in this world
Could ever compare to what we had
What’s gone

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha…

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapiku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku harap ada karma yang datang
Kepadamu
Kepadamu

Tuesday, March 27, 2012

practice make perfect

assalamualaikum... :)

lama sangat tak update. rasa rindu nak menulis.
tapi kekok. :)

bak kata omputih, "practice make perfect".
kalau tak practice camne nak perfect kan? tak gitu?
terasa susah nak jd "perfect" bile digelar "fresh graduate".

mana2 pon org akan tanya, "apa pengalaman kerja"
sy pon akan jawab, " errrmmmm...."
sy "fresh grad"...

teringat kata2 salah seorang lecturer sy waktu tahun 2 di universiti.
die menceritakan pengalaman semasa dia juga bergelar "fresh graduate".
her first interview, the interviewer ask her whether she had any work experience.
then she said, " no experience yet".
then, the interviewer cakap, " kami nak org yg berpengalaman untuk position nih".

then apa lg, my lecturer yg dah bersusah payah travel dpd jauh utk interview nih pun
dgn beraninya berkata, " how i would have an experience if your company didn't give me
the opportunity to gain experience in this company?". :)

and guess what???
she was accepted for that position.
untill now, she's become one of the most successful women in Malaysia.

so, apa moral of the story??
kita kena berani untuk tunjukkan kelebihan yang kita ada.
gunakan kelebihan yg kita ada di jalan yg betul.
dan yang paling penting tawakal selepas berusaha.
rezeki ALLAH tuh luas dan ada dimana2 je.


practical at GCH Retail. miss dat moment :)

so, untuk fresh graduate termasuk diri sy sendiri.
jangan cepat putus asa.
trust in faith :)

till here then, take care guys =)


Sunday, February 5, 2012

tak seindah malam kelmarin~

sahabat,
ku harap kau tahu betapa dalam syg aku pada persahabatan kita,
betapa aku rindu pada ukhwah kita yg kukuh dulu,
betapa aku mahu ikatan itu masih seperti itu,
malar dan segar.

sahabat,
aku bukan malaikat,
aku hanyalah hambaNya yang lemah dan hina,
hamba yang kadang hilang pertimbangan.

sahabat,
maafkan khilaf aku samada yang aku sedar atau tidak,
aku tak terdaya menolak semuanya dari berlaku,
aku tak berdaya berhenti dari melukakan hati kau.

sahabat,
aku lepaskan kau bersama mereka yg lebih menyayangi kau,
bebaskan kau kepada mereka yg lebih menghargai kau,
kita sama2 sedar yang malam ini tak seindah malam kelmarin.

sahabat,
hanya Allah yang tahu betapa aku pernah sayangkan kau dan persahabatan kita,
walaupun kau tak pernah tahu,
aku sayangkan kau.

sahabat,
terima kasih untuk segala memori indah dan duka,
terima kasih untuk segala-galanya,
semoga Allah berikan yang terindah untuk kau.



masyaallah~~


Thursday, November 3, 2011

Saturday, October 29, 2011

dimana sifat perikemanusiaan MANUSIA??

assalamualaikum.

hye readers, how are you? hope you guys always fine.:)

tengok tajuk entry, nampak memang agak kasar kan? yeah, manusia sekarang memang dah hilang perikemanusiaan. tak ada hati perut lansung. kalau dulu sajian telinga nih dah macam lali dengan pasal seks luar nikah lah, buang anak lah, bersekedudukan lah and macam2 kan. but now, semakin teruk. manusia dah macam binatang. 

hari2 dengar pasal kes bunuh, langgar lari, belasah sampai mati dan yang paling latest budak 2 tahun dilanggar tapi lansung tak dipedulikan. mana pergi sifat kemanusiaan sekarang nih? belom masuk lagi kes kelar baby yang baru lahir sampai terburai perut dia. ya allah! tak tergamak nak bayangkan macamana budak tuh menangis menanggung kesakitan diperlakukan oleh ibu yang membawa dia lahir ke bumi. tak dapat nak bayangkan, kulit nipis baby tuh dikelar. astaghfirullahalazim. semoga Allah melindungi saya dan kita semua daripada terjebak dengan perbuatan terkutuk dan zalim nih.


mungkin betul, dunia kita dah semakin tua, dunia akhir zaman. manusia semakin kejam dan teknologi semakin canggih hingga mampu merosakkan akidah dan pegangan umat manusia. ini hanyalah sekadar pandangan daripada saya hamba allah yang serba kekurangan. jangankan ilmu dunia, akhirat apatah lagi. tapi sekadar berkongsi pandangan dan saling mengingati sesama muslim. semoga, kita sentiasa dilindungi allah daripada sebarang bentuk kezaliman dan diberikan petunjuk olehNya. wallahuallam. 

till here then, take care:)